Welkom bij Gitaarbouw Linotte

Gitaar herstellingen Antwerpen

HERSTELLINGEN

Is je gitaar of toe aan een herstelling of onderhoud? Werkt je lampenversterker niet meer naar behoren? Breng je amp, elektrische, akoestische of klassieke gitaar binnen in het atelier of neem online contact op.
Gitaren Antwerpen

GITAREN

Klassiek, elektrisch, akoestisch of op maat.  Op zoek naar een uniek stuk of een budgetvriendelijke eerste gitaar? Prijs en kwaliteit worden altijd samen met jou gewikt en gewogen.

Lees meer ...

Gitaarbouw Antwerpen

GITAARBOUW

Liever een uniek met de hand gemaakt stuk? Wij bouwen onze eigen akoestische, klassieke en flamenco gitaren.
Akoestische versterkers Antwerpen

AKOESTISCHE VERSTERKERS

Bij gitaarbouw Sebbe Linotte kan je terecht voor akoestische versterkers van verschillende merken. Laat je adviseren over de verschillen en hun voor-en nadelen.

Lees meer ...
Gitaar accessoires Antwerpen

ACCESSOIRES

Elke gitarist heeft meer nodig dan enkel een gitaar en versterker.  Ontdek ons ruim aanbod aan accessoires.

Lees meer ...
Cursus Gitaarbouw Antwerpen

CURSUS GITAARBOUW

Droom je van een eigen unieke gitaar en heb je zin om zelf aan de slag te gaan? Dan is dit wat je zoekt. Schaven, snijden, schuren en politoeren, je leert het allemaal.

Lees meer ...
Mil Guitars logobreedlove logoalvarez logoartesano logoschertler logofishman logoaer logoleho logohercules logo

Over

Gitaarbouw Linotte Breedlove gitaren
“Gitaarbouw Linotte is mijn passie. Ik hou van gitaren. Ik hou van de klank, de vorm, het materiaal en van wat ze kunnen teweeg brengen. En dat wil ik delen.”
Sebbe Linotte, eigenaar en bezieler van Gitaarbouw Linotte, is de vakman die je zoekt voor alles wat met gitaren te maken heeft. Als gediplomeerd luthier en passioneel muziekliefhebber maakt hij je wegwijs of deelt hij je passie. Sebbe verkoopt én herstelt gitaren in zijn gitaarwinkel te Mortsel, Antwerpen. Klassiek, elektrisch, akoestisch of op maat. Of het nu gaat om een uniek stuk of een budgetvriendelijke eerste gitaar, prijs en kwaliteit worden altijd samen met jou gewikt en gewogen. 

Of ben je gewoon benieuwd en op zoek naar vrijblijvend advies van een kenner? Een versterker of een snaar nodig? Spring eens binnen in zijn gezellige gitaarwinkel en atelier in Mortsel, Antwerpen. Kom kijken, kom luisteren, kom testen. Tijdens de openingsuren, op afspraak of tijdens een workshop gitaarbouw of Guitar Session, want ook dat doet hij. 
“Als bouwer geloof ik in innovatie en creativiteit. Bouwen op traditionele wijze maar met een moderne vormgeving, waardoor elk instrument, van studiegitaar tot master model, een unicum wordt!”
Gitaarbouw Linotte Breedlove gitaren
Johannes Roeder is afkomstig uit Keulen, Duitsland. In 2008  kwam hij naar België om gitaarbouw te leren in Antwerpen. Hier leerde hij Sebbe kennen, wat meteen de start was van een langdurige samenwerking.

Na voltooiing van zijn studies bij ILSA werkte hij als meubelrestaurateur en bleef hij in zijn vrije tijd samen met Sebbe  gitaren bouwen. Enkele gitaren later besliste Johannes om zijn passie met zo veel mogelijk mensen te delen en startte hij in 2014 de cursus gitaarbouw op in het atelier van Gitaarbouw Linotte. Johannes is ervan overtuigd dat iedereen met passie en een beetje geduld een gitaar kan bouwen.
Share by: